Чернігівський мер склав присягу у

Чернігівський мер склав присягу у "замінованій" міськраді

Укрінформ
Новообраному міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку нарешті вдалося скласти присягу мера, але - у "замінованій" будівлі міськради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не балуйтесь, хлопці", - сказав Атрошенко поліцейським, які на шостій хвилині першої сесії Чернігівської міської ради зайшли до зали й заявили про її "телефонне замінування". Присутні депутати теж обурились і попросили поліцію не зривати сесію. Відтак, правоохоронці залишила залу, а голова ТВК Наталія Слісаренко продовжила оголошувати результати виборів.

Згодом, після складання Атрошенком присяги, сесія все ж перемістилась до великої зали Чернігівської облдержадміністрації, а поліцейські, евакуювавши всіх із міськради, почали шукати вибухівку.

Загалом багатостраждальна (вона тричі переносилась) установча сесія новообраної міськради розпочала роботу на три години пізніше запланованого. Цього разу для участі в ній зареєструвалися всі 42 депутати. Однак міська виборча комісія довго не наважувалася взяти на себе відповідальність і оголосити Атрошенка, якого Верховна Рада досі не позбавила депутатського мандата, міським головою.

Врешті-решт, гору взяла заява останнього про те, що він складає з себе повноваження народного депутата. ТВК її розглянула, порадилась із ЦВК і, врешті-решт, відкрила сесію.

Нагадаємо, 2 грудня перша сесія Чернігівської міської ради не відбулася через відсутність кворуму - в сесійній залі зареєструвались лише 17 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-