Прикордонники перекрили вантажне сполучення з Кримом. На суші й на морі

Прикордонники перекрили вантажне сполучення з Кримом. На суші й на морі

Укрінформ
Державна прикордонна служба України перекрила переміщення вантажів через адміністративний кордон з анексованим Кримом.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Особливу увагу буде приділено суднам, чиї напрямки руху пролягають поблизу півострова, аби не допустити переміщення товарів морським транспортом. Також будуть вжиті заходи щодо посилення контролю за підтриманням правопорядку і режиму в контрольних пунктах в'їзду-виїзду", - йдеться у повідомленні.

Відповідне розпорядження Адміністрація Держприкордонслужби уже направила до органів охорони кордону, які виконують завдання на адмінмежі.

Документ передбачає також комплекс організаційних та практичних заходів, які направлені на забезпечення виконання прийнятого урядом рішення.

"Зокрема, ініційовано проведення координаційних нарад із представниками відповідних правоохоронних органів, контрольних служб, громадських та волонтерських організацій щодо опрацювання "дорожньої карти" виконання прийнятого урядом рішення", - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко направив до Кабміну листа, в якому запропонував невідкладно утворити робочу групу для всебічного аналізу питання про припинення вантажного транспортного сполучення та товарообігу з Кримом та підготувати проект відповідного рішення, а також прийняти рішення про забезпечення тимчасового припинення вантажного автомобільного та залізничного сполучення.

23 листопада уряд прийняв рішення про тимчасову заборону переміщення вантажних потоків на адміністративному кордоні з анексованим Кримом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-