Зубко відзвітував у Раді про Сватове

Зубко відзвітував у Раді про Сватове

Укрінформ
Будівельні компанії у Сватовому вже почали відновлювати будинки та соціальні об'єкти, зруйновані під час пожежі та вибухів на військових складах 29 жовтня.

Про це під час години запитань до уряду заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні ситуація під контролем, у місті Сватовому вже працюють будівельні компанії, які долучилися до відновлення 20 соціальних об'єктів, 50 багатоповерхівок, а також понад 540 індивідуальних житлових будинків, які постраждали під час цієї диверсії", - сказав Зубко.

Він додав, що "Укрзалізниця" також долучена до  відбудови зруйнованого житла своїх працівників.

Зубко повідомив, що вже запущений рух по залізниці, відновлено постачання практично всіх продуктів і пально-мастильних матеріалів, із Сватового ходить щоденний потяг до Куп'янська.

"Тож, у принципі відновлена нормальна життєдіяльність міста. Сьогодні нагальних критичних проблем, які заважали б функціонувати місту, немає", - зазначив він.

Водночас віце-прем'єр зазначив, що є проблема з тим, що школярі вимушені навчатися у дві зміни у зв'язку з  тим, що школах №1 і 8 є пошкодження.

"Однак там роботи вже ведуться і за буквально два тижні ми зможемо відновити життєдіяльність цих шкіл", - запевнив урядовець.

Віце-прем'єр також звернувся до депутатів-мажоритарників від сходу України, які долучилися до усунення наслідків диверсії у Сватовому, із закликом об'єднатися і попрацювати разом з нашими міжнародними партнерами, які надають гуманітарну допомогу, щоб сконцентрувати і направити її саме у Сватівський район і місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-