Одеський суд арештував

Одеський суд арештував "Іволгу"

Ексклюзив
Укрінформ
Київський райсуд Одеси задовольнив клопотання слідчого Одеського облУВС про накладення арешту на риболовно-прогулянковий катер "Іволга", частина пасажирів якого потонули під час шторму 17 жовтня у Чорному морі.

Про це у п'ятницю повідомила Укрінформу речниця суду Вероніка Черевата.

"Представник Слідчого управління Одеського облУВС мотивував клопотання про арешт катера "Іволга" необхідністю проведення низки експертиз, пов'язаних з тим, що судно через погіршення погодних умов та перевантаження пасажирами затонуло в Чорному морі поблизу смт Затока Білгород-Дністровського району. На борт катера пасажиромісткістю 20 осіб капітан Олександр Книшев взяв 33 відпочивальників і 4 членів екіпажу. Встановлено також, що катер не був забезпечений належною кількістю рятувальних жилетів, з пасажирами не проведено інструктаж з правил безпеки", -  зазначила Черевата.

Власник судна Іван Книшев, який брав участь у судовому засіданні, поклав вирішення питання про накладення арешту на розсуд суду.

Суд ухвалив задовольнити клопотання слідства - на катер, що перебуває в Іллічівському морському порту, накладено арешт до завершення кримінального провадження за фактом порушення правил безпеки при експлуатації катера, згідно з ч. 3 ст. 276 КК України.

Санкція статті передбачає покарання капітана, який перебуває під вартою, позбавленням волі на строк від 5 до 10 років.

Нагадаємо, пошукова операція рятувальників та морських прикордонників на місці трагедії триває. "Зниклими безвісти залишаються троє людей, знаходження яких на судні в день трагедії 17 жовтня підтверджене, і двоє, про відсутність яких заявили родичі, але підтверджених даних про їх перебування на судні немає», - повідомив 23 жовтня перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Володимир Жмак.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні комісії ОДА з надзвичайних ситуацій усім задіяним службам дано доручення продовжити пошукові роботи в морі і на узбережжі.

 Як повідомляв Укрінформ, катер «Іволга» затонув  у Чорному морі недалеко від селища Затока Одеської області. Вдалося врятувати 22 людини; виявлені також тіла 17 загиблих. Точна кількість пасажирів «Іволги» залишається невідомою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-