Саакашвілі заявляє, що

Саакашвілі заявляє, що "свої люди" в судах покривають підрядників Ківалова

Укрінформ
«Судова система покриває Ківалова» - таку заяву зробив голова Одеської ОДА, коментуючи відмову одеського суду призначити перевірку в рамках справи про ухиляння Юракадемії від податків.

Приморський райсуд Одеси ухвалив 21 жовтня ухвалу про відмову в задоволенні клопотання слідчого Одеського облуправління ДФСУ про призначення перевірок дотримання податкового законодавства компанії НУ "ОЮА" - підрядника НУ "Одеська юридична академія", президентом якої є народний депутат Сергій Ківалов. Ухвалюючи це рішення, суддя з якихось мотивів проігнорував вимоги чинного кримінального процесуального законодавства, - з обуренням написав Михеїл Саакашвілі у Facebook.

"Слідче управління ДФСУ в Одеській області здійснює кримінальне провадження щодо посадових осіб НУ «Одеська юридична академія» про несплату податків - шляхом фінансових операцій з низкою підприємств з ознаками фіктивності на суму понад 40 мільйонів гривень за нібито виконані ремонтно-будівельні роботи. Щоб установити розмір збитку державі, слідчий ДФСУ звернувся до Приморського райсуду Одеси з клопотаннями про перевірку дотримання податкового законодавства підрядниками НУ «ОЮА». І що ми бачимо? 21 жовтня слідчий суддя Віктор Іванов відмовляє у задоволенні клопотання. Мотивуючи тим, що звернення органу розслідування не передбачено законом. Хоч насправді такі дії слідчого прописані і в кримінальному процесуальному законодавстві, і передбачені податковим кодексом", - зазначив Саакашвілі.

"У голову не вкладається факт, що представник Феміди з багаторічним досвідом може не знати цих норм. Виходить, що суддя не взяв до уваги елементарних речей для практика його рівня. Адже економічний злочин неможливо розслідувати без перевірок підприємства на предмет дотримання податкового закону", - констатував голова ОДА.

Більш того, "цей же суддя встиг сьогодні (21 жовтня. - Ред.) ще раз відзначитися. Вдумайтеся: Іванов ухвалює зняти арешт на майже 13 тисяч тонн сільськогосподарської продукції (ринкова вартість - понад 40 мільйонів гривень), ним же накладений раніше у межах розслідування справи за фактом роботи «конвертаційного центру», - додає Саакашвілі.

І резюмує: "Скоро ми позбавимось і цих людей". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-