Харківський Опоблок таки не пустили на вибори. Добкін погрожує Генпрокуратурою

Харківський Опоблок таки не пустили на вибори. Добкін погрожує Генпрокуратурою

Ексклюзив
Укрінформ
Харківський окружний адміністративний суд прийняв рішення, яке фактично скасувало постанову Центрвиборчкому про обов'язкову реєстрацію "Опозиційного блоку" в Харківській області.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів телефоном лідер харківського "Опоблоку" нардеп Михайло Добкін.

"Окружний суд зібрався минулої ночі - вперше за 24 роки! - і прийняв рішення всупереч всім нормам юриспруденції, так як позивач - це Харківський облвиборчком - вже не існувалв у природі: напередодні він був розпущений постановою ЦВК", - заявив він.

До того ж, стверджує Добкін, "рішення окружного суду виходить за межі його юрисдикції: постанови ЦВК має право скасовувати тільки Київський апеляційний та Вищий адміністративний суди".

"У понеділок ми подамо у найвищі інстанції, аж до Генпрокуратури, всі документи, які підтверджують незаконність рішення окружного суду", - заявив нардеп.

За його словами, "Опоблок" буде вимагати самого суворого покарання, включаючи кримінального, для всіх, хто чинив перешкоди у допуску до виборів, "будь це судді або чиновники".

Нагадаємо, 1 жовтня Харківський облвиборчком відмовив місцевому "Оппоблоку" у реєстрації списку кандидатів на вибори в Харківську облраду.

7 жовтня ЦВК скасувала постанову Харківського облвиборчкому і зобов'язав вирішити питання про реєстрацію списку "Оппоблока" до 8 жовтня. У той же день облвиборчком повторно відмовив "Оппоблоку" у реєстрації. 9 жовтня ЦВК розпустила Харківський облвиборчком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-