ОБСЄ помітила в сепартистів 220-мм залпові системи

ОБСЄ помітила в сепартистів 220-мм залпові системи "Буратіно"

Укрінформ
Міжнародні спостерігачі ОБСЄ, які працюють на сході України, помітили наявність на окупованій території Донбасу нового виду смертоносного озброєння виробництва РФ – важкої вогнеметної системи залпового вогню калібру 220 мм ТОС-1 "Буратіно".

Про це пише New York Times із посиланням на розслідування Reuters.

"ОБСЄ, яка проводить моніторинг припинення вогню в східній Україні, повідомила, що її спостерігачі вперше побачили мобільну систему ТОС-1 "Буратіно", - зазначається в публікації.

Система оснащена термобаричними боєголовками, що розпиляють горючу рідину навколо цілі, а потім запалюють її. Така зброя є невибірковою та може знищити кілька міських кварталів одним ударом.

Заступник керівника моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг підтвердив, що ця система була ідентифікована на полігоні поблизу села Круглик, що контролюється проросійськими сепаратистами.

"Обидві сторони рік тому погодилися відвести важке озброєння з лінії зіткнення. Наявність їх (таких систем. – Ред.) поблизу лінії зіткнення, звичайно, викликає занепокоєння, оскільки ця зброя повинна стояти на зберіганні та не може бути використана", - зауважив Хуг.

Видання підкреслює, що ТОС-1 виробляє лише Росія, і такі системи не були експортовані в Україну раніше.

Нагадаємо, раніше українські ЗМІ повідомляли, що терористи «ЛНР» отримали три залпові системи залпового вогню «Буратино».

У репортажі телеканалу «Росія 24» стверджується, що ці системи одним залпом знищують усе наявне на площі в 0,5 квадратних кілометра. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-