Гуцули ледь не спалили вертолітний майданчик Януковичів у Карпатах

Укрінформ
В Івано-Франківській області, на горі Копілаш, що біля пам'ятки природи «Писаний Камінь», гуцули ледь не спалили вертолітний майданчик родини Януковичів.

Про це журналістам розповів місцевий житель Дмитро Гавриляк, передає кореспондент Укрінформу.

«Тут раніше жили люди. Янукович все це захопив. У період заворушень, у лютому, люди зняли його охорону. Хлопці хотіли спалити вертолітний майданчик, але потім вирішили залишити все, щоб зробити тут санаторій для дітей зі Сходу, які не бачили карпатських гір», - розповідає Гавриляк.

Він зізнався, що президента-утікача Януковича тут не бачив, але двічі спостерігав за тим, як на гелікоптері прилітав його син. Каже, місцевим жителям тут не дозволяли навіть збирати чорницю. Охорона відразу стріляла в повітря.

Як зазначив Дмитро Гавриляк, після того як селяни розігнали президентську охорону, вони самі забезпечують тут порядок. Великих будов біля «Писаного Каменю» немає. Лише вертолітний майданчик та дерев'яні ангари, зведені у 2011 році, коли донецький інвестор орендував тут 4 га землі.

«Писаний Камінь» - геологічна пам'ятка природи, розташована у Верховинському районі. Камінні брили тягнуться ланцюгом на 80 м і переходять у масивні моноліти, заввишки у 20 м. За деякими припущеннями, в минулому на скелях було язичницьке капище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-