Російські військові захопили приватні об'єкти на півострові Чонгар

Російські військові захопили приватні об'єкти на півострові Чонгар

Укрінформ
Російські військові захопили на прикордонному з АР Крим півострові Чонгар у Генічеському районі Херсонщини приватні об'єкти.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це у неділю заявив на мітингу голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко.

"Уявіть собі, сьогодні Російська Федерація (військові РФ - ред.), вона зайшла на Херсонську землю. Сьогодні вони просунулись на Чонгар, брутально, нахабно захопивши там і приватну власність, і готель. І показують нам, що це абсолютно чітка інтервенція, нахабний і зухвалий напад на суверенну державу Україна. І свій вплив вони намагаються поширити на ці території Херсонської області", - сказав голова ОДА.

Разом з тим, він запевнив, "що ми там чітко будемо стояти на заваді цього і не дамо поширювати цей вплив".

Як сказав Юрій Одарченко, одразу ж після мітингу у неділю він відправляється на Чонгар "для того, щоб підтримати наших людей".

Як повідомляв Укрінформ, близько 100 мешканців села Чонгар Генічеського району Херсонщини у п'ятницю вручили озброєним людям на контрольованому Кримом блокпосту "Чонгар" звернення із закликом не воювати і не втручатися у справи України. У селі Чонгар раніше було зафіксовано близько 200 невідомих осіб з автоматичною зброєю, в тому числі, з кулеметами. За словами представників селищної ради, по селу роз'їжджали також кілька бронетранспортерів, які прибули сюди з Криму, доки розгнівані мешканці Чонгара їх не прогнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-