Міліція почала досудове розслідування факту нападу на журналістів

Міліція почала досудове розслідування факту нападу на журналістів

Укрінформ
Міліція Краснодонського району Луганщини проводить досудове розслідування за заявою знімальної групи телеканалу "Інтер" про перешкоджанню журналістській діяльності.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла начальник Відділу зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Луганській області Тетяна Погукай.

"Однозначно, заява була прийнята і внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань, за нею проводиться досудова перевірка. Я вранці дзвонила до Краснодона, мені з сказали, що особа нападаника вже встановлена. Йде опитування свідків", – повідомила Тетяна Погукай.

Як вже повідомлялося, спроба встановити на пропускному пункті "Ізварине" прапор Євросоюзу 17 грудня закінчилася тим, що прикордонники заборонили це робити, а вкрай агресивно налаштовані місцеві жителі вирвали полотнище і кинули в сніг. Водночас один з ізваринців перешкоджав зйомці інциденту. Ігноруючи попередження журналіста про те, що зйомку веде канал "Інтер", він намагався вибити камеру з рук оператора.

Згідно зі ст. 171 Кримінального кодексу України, перешкоджання журналістській діяльності передбачає покарання до 3 років обмеження волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-