Презентація Порадника для ґендерних радників та радниць

Презентація Порадника для ґендерних радників та радниць

Укрінформ
31 серпня,10:00 - презентація Порадника для ґендерних радників та радниць.

Організатори:  Апарат Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики, Мережа радників і радниць з ґендерних питань.

Спікери:  Катерина Левченко -  Урядова уповноважена з питань ґендерної політики;  Галина Жуковська - старша референтка Апарату Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики; Наталія Рябушенко - радниця голови Волинської ОДА (ОВА);  Лілія Кісліцина - радниця з питань рівності жінок і чоловіків і недискримінації голови Краматорської міської ради;  Юлія Гончар -  ґендерна експертка і тренерка;  Тетяна Голованова - ексрадниця голови Запорізької обласної державної адміністрації (ОВА); Анжела Литвиненко - ексрадниця голови Херсонської ОДА з ґендерних питань;  Людмила Кримець - радниця начальника Національного університету оборони України імені Івана Черняховського з ґендерних питань; Оксана Критенко -  радниця начальника Житомирського військового інституту імені С. П. Корольова з ґендерних питань; Валентина Ємельяненко - радниця Бердянського міського голови з питань забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків і жінок, протидії домашньому насильству та торгівлі людьми; Оксана Григор’єва - радниця командувача Сухопутних Військ Збройних Сил України з ґендерних питань; Олеся Клименко - радниця з гендерних питань голови Державної прикордонної служби України; Юлія Малігонова - завідувачка Сектору ґендерної рівності Державної служби України з надзвичайних ситуацій; Вікторія Арнаутова -  гендерна радниця Командувача Національної гвардії України (2017 – 2019), міністра внутрішніх справ України (2019 – 2020), Головонокомандувача ЗСУ  (2020 – 2022).

Порадник створено за ініціативи Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики та за безпосередньої участі Мережі радників і радниць із ґендерних питань при підтримці ОБСЄ/БДІПЛ задля посилення спроможності радників і радниць у справі забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків для посилення складових інституційного механізму забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок.

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включення.

Журналісти зможуть поставити запитання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/@UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Під час демонстрації ролика в ході прямого ефіру необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Читайте Пресцентр Укрінформу в Telegram: https://t.me/presscenter_ukrinform?fbclid=IwAR0st84A_-gZzdo-Yej3lg_laJJuJ1ImX1BcnOYGJ4BVfV0io9vdlyfFP3w.

Підсумкові матеріали:  

У Києві презентували порадник для ґендерних радників та радниць

У Києві відбулася презентація порадника для ґендерних радників та радниць, який посилить складові інституційного механізму забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок.

Презентація порадника відбулась в Укрінформі.

"Цей посібник є черговим внеском в розвиток національного механізму забезпечення ґендерної рівності, який визначається законом про забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків. Є така складова важлива як радники та радниці з забезпечення прав людини, протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі... Та мережа, яка була створена, об'єднує радників та радниць з різних сфер. Це представники центральних органів виконавчої влади і обласних державних адміністрацій, сектору безпеки й оборони та інших", - сказала під час презентації Урядова уповноважена з питань ґендерної політики Катерина Левченко.

Вона зазначила, що інститут радництва розвивається і є важливим для того, щоб принципи врахування інтересів та потреб жінок і чоловіків, забезпечення рівних прав та можливостей ставали частиною нашої державної політики.

За її словами, авторами посібника виступили радники із ґендерних питань та національні експерти – члени Мережі радників і радниць з ґендерних питань.

Ґендерна експертка, упорядниця порадника Юлія Гончар зауважила, що посібник дає відповіді на питання про те, хто може бути радником або радницею, що для цього необхідно. Також він окреслює нормативні основи діяльності радників та радниць. Крім того, в пораднику містяться визначення основних понять та засади ефективної комунікації щодо принципів ґендерної рівності.

Автори ознайомлюють з наявними ґендерними інструментами для застосування в роботі радника/-ці, серед яких - інструменти ґендерного аналізу та аудиту, моніторингу та ґендерного бюджетування.

"Цей посібник максимально практичний. Більш того, він містить корисні додатки. Це і посилання на законодавчу базу, а також інструментарій щодо того, як долучитися до мережі радників та радниць", - сказала Гончар.

За словами радниці голови Волинської ОДА (ОВА) Наталії Рябушенко, цей посібник не є покроковою інструкцією, та не є класичною методичкою, де написано, що треба робити. Вона підкреслила, що це - книга, яку потрібно мати з собою, щоб у необхідний момент знайти відповідь на своє запитання.

"Цей порадник в такому сучасному вигляді. Він містить QR-коди з посиланнями на важливі документи. Він містить фото і історії радників та радниць про те, з якими викликами вони зіштовхувались, які вони використовували підходи та методики, які б поради вони могли дати тим, хто тільки починає цю дорогу", - сказала Рябушенко.

Переглянути книгу можна за посиланням.

Порадник створено за ініціативи Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики та за безпосередньої участі Мережі радників і радниць із ґендерних питань при підтримці ОБСЄ/БДІПЛ.

Як повідомлялося, у Києві відбулась презентація Методичних рекомендацій з висвітлення у медіа ґендерної рівності, запобігання насильству, проявам сексизму та ґендерних стереотипів.  

Відео: 

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-