Жителя Херсонщини, який з ОРДЛО готував теракти в регіоні, засудили на 15 років

Жителя Херсонщини, який з ОРДЛО готував теракти в регіоні, засудили на 15 років

Укрінформ
Суд призначив мешканцю Херсонської області покарання у вигляді 15 років позбавлення волі за підготовку терактів у регіоні.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Фейсбуці.

«За публічного обвинувачення Одеської обласної прокуратури місцевого жителя засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна за створення терористичної групи та організацію придбання бойових припасів (ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України)», — ідеться в повідомленні.

Прокурор у суді довів, що в грудні 2015 року під час перебування в тимчасово непідконтрольному Україні Луганську засуджений створив терористичну групу для організації терактів у Херсоні та області.

Серед своїх знайомих зловмисник підшукав виконавців задуму, які мали фотографувати й фіксувати на відео адміністративні об’єкти, будівлі правоохоронних органів і пенітенціарних служб України. Також вони придбали зброю й боєприпаси. Свій план члени групи не втілили, оскільки були викриті правоохоронцями.

Читайте також: В Одесі росіянина засудили до 15 років в’язниці за організацію замаху на вбивство активіста

Досудове розслідування здійснювалося за процедурою in absentia. Початок строку відбування покарання засудженому обчислюватимуть з дати його затримання та реального виконання покарання.

Як повідомляв Укрінформ, сімох бойовиків «днр» засудили до 15 років позбавлення волі за участь у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-