Зеленський: Україна гарантує російським полоненим три речі

Зеленський: Україна гарантує російським полоненим три речі

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликає росіян уникати мобілізації або здаватися в полон, наголосивши, що наша держава гарантує кожному полоненому три речі.

Як повідомляє Укрінформ, про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, частину якого виголосив російською мовою.

«Не взять повестку лучше, чем погибнуть на чужой земле военным преступником. Убежать от этой преступной мобилизации лучше, чем быть искалеченным и еще потом отвечать перед судом за участие в агрессивной войне. Сдаться в украинский плен лучше, чем погибнуть под ударами нашего оружия, под абсолютно справедливыми нашими ударами, потому что Украина в этой войне защищается», - зазначив Зеленський.

Він зауважив, що оголошена в рф злочинна мобілізація не випадково відразу ж була названа самими ж громадянами росії «могилізацією». За його словами, російська влада чудово розуміє, що відправляє своїх громадян на смерть та інших варіантів не передбачено.

Глава держави вказав, що російських командирів не хвилюють життя росіян – їм просто потрібно заповнювати порожні місця після вбитих, поранених, солдатів, які втекли або потрапили в полон.

Читайте також: Обмінний фонд для повернення українських захисників є і постійно поповнюється - розвідка

Звертаючись до росіян, Зеленський заявив, що зараз ключовий момент для них усіх - час, коли вирішується, чи закінчиться їхнє життя. А також пообіцяв, що у разі здачі в полон Україна гарантує полоненим три речі.

«Украина гарантирует каждому российскому солдату, который сдастся в плен, три вещи. Первое: с вами будут обращаться цивилизованно, в соответствии со всеми конвенциями. Второе: никто не узнает обстоятельства того, как вы сдались в плен, никто в россии не узнает, что ваша сдача в плен была добровольной. И третье: если вы будете бояться возвращаться в россию и сами не захотите обмена, мы найдём способ обеспечить и это», - запевнив Президент.

Він додав, що українці захищають найсвітліше - своє життя, наших дітей, нашу свободу, а росія несе зло.

Читайте також: Президент: Героїзм і мужність наших воїнів не залишають жодних сумнівів, що Україна переможе

«Украина сделает все для своей победы. И каждый гражданин россии должен понимать: никакие ухищрения оккупанту не помогут. Я вам обіщаю», - констував Зеленський.

Як повідомлялося, 21 вересня, президент росії путін заявив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Міністр оборони рф шойгу повідомив, що в її рамках будуть призвані 300 тисяч резервістів. Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих - 1-1,2 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-