Обмінний фонд для повернення українських захисників є і постійно поповнюється - розвідка

Обмінний фонд для повернення українських захисників є і постійно поповнюється - розвідка

Укрінформ
Обмінний фонд для повернення українських захисників і захисниць із російського полону є і постійно поповнюється Збройними Силами.

Про це розповів представник пресслужби Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі інформаційного марафону "UAразом", повідомляє Укрінформ.

"Обмінний фонд у нас є, і він постійно поповнюється. Ми не на ринку, і не будемо говорити про курс і про обмінні речі, але повірте, Україні є про що говорити і що пропонувати. Є, безумовно, кого захищати і кого вимагати назад", - сказав він.

Юсов підкреслив, що ЗСУ зараз на всіх напрямках роблять все можливе для активного поповнення обмінного фонду.

Він також наголосив, що від передачі росії підозрюваного у державній зраді України Віктора Медведчука та 55 військових РФ "основний обмінний фонд не постраждав".

У той же час представник ГУР розповів, що нещодавній обмін став результатом великої роботи, яка тривала кілька місяців.

"Це серйозна спецоперація міжнародного рівня, яка свого часу, я переконаний, буде описана і в художній літературі, можливо, навіть будуть зняті фільми. Декілька країн, декілька етапів. Україна, Польща, Туреччина, Саудівська Аравія, багато міжнародної складової, серйозна робота Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Президента України, ГУР, інших структур", - зазначив Юсов.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ дозволив серйозно поповнити обмінний фонд - Зеленський

Водночас він запевнив, що підготовка до наступних обмінів триває безперервно, адже багато українців ще залишаються у ворожому полоні.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня в результаті обміну вдалося повернути з російського полону понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців. П'ятеро командирів "Азову" перебуватимуть до кінця війни у Туреччині під особистими гарантіями безпеки Президента Реджепа Таїпа Ердогана.

росії передали підозрюваного у державній зраді народного депутата Віктора Медведчука та 55 військових рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-