Для перемоги у війні Україні потрібні зброя, фінанси та санкції проти росії - Шмигаль

Для перемоги у війні Україні потрібні зброя, фінанси та санкції проти росії - Шмигаль

Укрінформ
Для перемоги у війні Україні потрібні три елементи: зброя, фінанси та санкції проти росії.

Про це в інтерв’ю американському телеканалу NBC News заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

Як підкреслив глава уряду, зараз весь світ бачить військові успіхи України в північних регіонах країни, у Харківській області, а також успішні операції у Херсонській області.

“Ми будемо продовжувати це робити, у нас немає іншого вибору. Для нас перемога у цій війні – це питання існування нашого народу”, - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль обговорив із керівником Світового банку фінансову підтримку України

Він додав, що в Україні панує солідарність: навколо майбутньої перемоги у цій війні об’єдналися політики, суспільство, волонтери.

Як звернув увагу Прем’єр, 101 країна проголосувала за можливість виступу Президента України Володимира Зеленського під час 77-ї сесії Генасамблеї ООН і лише сім країн – союзники росії - були проти.

“Це показує, як світ об’єднався і підтримує Україну в цій війні, адже ця війна впливає на весь світ”, - підкреслив Шмигаль.

Він наголосив, що для перемоги у війні Україні потрібні три елементи: зброя, фінанси та санкції (проти росії – ред.).

Читайте також: Шмигаль провів у Нью-Йорку низку зустрічей щодо підтримки та відновлення України

“Зброя дасть нам можливість продовжити успішний контрнаступ за підтримки наших друзів. Але ми також потребуємо санкцій, оскільки росія отримує достатньо грошей від продажу нафти і газу. Ми потребуємо більш ефективних санкцій для того, щоб росія мала менше коштів на терористичну діяльність”, - констатував глава уряду.

Він підкреслив, що Україна також просить партнерів визнати росію терористичною державою, оскільки те, що росіяни роблять в Україні, є “геноцидом, актами терору на всіх рівнях”.

“Ми бачили Бучу, в Ізюмі та ж ситуація. Масові поховання, бомбардування, вони вбивають цивільних осіб – жінок, дітей, бомбардують цивільні об’єкти, зокрема Запорізьку АЕС”, - зазначив Шмигаль.

Глава уряду підкреслив, що весь світ боїться, що ситуація навколо Запорізької АЕС може погіршитися, адже росія систематично тероризує ядерні об'єкти в Україні, обстрілюючи атомні електростанції. Спочатку росіяни захопили Чорнобильську АЕС, згодом – захопили і бомбардують Запорізьку АЕС.

Читайте також: Шмигаль обговорив із прем’єркою Нової Зеландії притягнення керівництва рф до відповідальності

“Кілька днів тому вони почали бомбардувати Південноукраїнську АЕС. росія своїми діями може призвести до ядерної катастрофи”,- наголосив Прем’єр-міністр України.

Він запевнив, що Україна готова до переговорів з росією, але росіяни мають залишити українські території, які визнані міжнародними договорами станом на 1991 рік.

Шмигаль зауважив, що Київ також просить міжнародну спільноту дати гарантії міжнародної безпеки України, оскільки росія й надалі залишатиметься сусідом України і від неї можна чекати подібних дій і в майбутньому.

З 24 лютого росія веде повномасштабну війну проти України.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-