Зеленський: Усі, хто заважають відновлювати радянський союз, для путіна - розхідний матеріал

Зеленський: Усі, хто заважають відновлювати радянський союз, для путіна - розхідний матеріал

Укрінформ
президент росії владімір путін детально розуміє рівень втрат на розв'язаній ним війні, однак вважає усіх, хто стоїть на шляху його бажання відновити радянський союз, розхідним матеріалом.

Про це зазначив Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю французьким ЗМІ, повідомляє Укрінформ.

"Думаю, у нього (путіна - ред.) свої причини, причини амбітні, причини неповаги. Він не вважає, що тут є окрема нація, окремі люди. Він вважає, що ми є частина його світу, він хоче повернення радянського союзу, він вважає, що це справедливо, і всі, хто стоять на цьому шляху, - це просто розхідний матеріал. Він іде до цієї цілі абсолютно розуміючи, що він робить", - підкреслив Зеленський.

Президент також переконаний, що лідер держави-агресора детально знає, скільки гине людей, але для нього це "невід'ємна частина плану".

Глава держави нагадав, що російські війська в Україні діють поза правилами війни, знущаються, катують людей. Як приклад він навів повернення загарбниками тіла британського волонтера, у якого не було деяких частин.

"Не розумію, навіть якщо вони його вбили, чому вони передали без частин тіла, для чого вони це роблять, що вони хочуть показати?... Це - показник. Вони (росіяни - ред.) думають, що цим залякують людей, але навпаки, це не про залякування, усі розуміють, що не можна говорити з ними після цього, це тероризм, не війна уже", - зазначив Президент.

Крім того, Зеленський відзначив, що страшно чути і бачити, як росіяни радіють убивствам українців.

"Зараз є соцмережі тощо, і ми розуміємо, як там (у росії - ред.) люди реагують. Повірте, багато з них, так вийшло, їм зламали мозок інформаційною війною, тим, що їм давали їсти по телевізору брудну інформацію, але багато людей з глузду з'їхали і вони радіють,

ми бачимо, вони радіють, коли нас убивають", - сказав він.

Читайте також: Зеленський хотів би, щоб Китай допоміг зупинити російську агресію

Водночас глава держави додав, що українці, ризикуючи власними життями, рятують навіть тварин.

"Так вийшло, такий сусід, вийшла така трагедія історична, історична кривава драма", - резюмував Президент, запевнивши: "Ми віримо, що життя все одно переможе, на жаль, така велика ціна".

Також Зеленський поспілкувався з легендарним французьким актором Аленом Делоном, подякував за підтримку України та запросив відвідати Київ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-