Чи фінансувала рф французькі партії - депутати парламенту закликають створити комісію

Чи фінансувала рф французькі партії - депутати парламенту закликають створити комісію

Укрінформ
У Франції вісім депутатів із президентської партії “Відродження” закликають створити в Національній асамблеї комісію з розслідування можливого російського фінансування французьких партій.

Як повідомляє Le Figaro, таке звернення було зроблено після оприлюднення розсекреченої американської інформації про кілька сотень мільйонів євро, сплачених росією в кількох країнах, передає Укрінформ.

У пресрелізі, опублікованому в суботу, депутати президентської партії посилаються на лист, надісланий напередодні главі Національної асамблеї Яель Браун-Піве, в якому вони обґрунтовують потребу такого розслідування “з огляду на серйозність фактів”, а також щоб встановлену інформацію можна було “довести до відома громадян Франції та нашої системи правосуддя”.

Йдеться про те, “щоб дізнатися, чи французькі політичні партії - і які саме - отримали вигоду від російського фінансування”, - зазначають депутати. Вони посилаються на “позиції кількох провідних французьких політичних лідерів на користь росії", а також на “позики, надані для фінансування виборчих кампаній, суми яких ще виплачуються через багато років”, або навіть на “призначення (на посади – ред.) в російських компаніях колишніх французьких парламентарів і міністрів”.

Читайте також: Світ має максимально тиснути на путіна, аби він припинив війну - Макрон

Як повідомлялося, згідно з розсекреченим документом американської розвідки, оприлюдненим 13 вересня, з 2014 року росія виплатила кілька сотень мільйонів євро політичним партіям у кількох країнах з метою посилення свого впливу та впливу на вибори.

Фото: Le Figaro

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-