Зеленський хотів би, щоб Китай допоміг зупинити російську агресію

Зеленський хотів би, щоб Китай допоміг зупинити російську агресію

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що наразі Україна не має потужної комунікації з Китаєм, проте хотів би, щоб китайська сторона разом з американськими, британськими та європейськими партнерами допомогла змусити росію припинити агресію.

Про це він сказав в інтерв'ю французьким ЗМІ, передає Укрінформ.

«До повномасштабного вторгнення комунікації між нашими державами на різних рівнях були. Про це свідчить великий товарообіг між Україною і Китаєм. Напевно, найбільший для України, якщо порівнювати з іншими державами... На жаль, зараз у нас немає потужної комунікації з Китаєм. Я про це шкодую», - сказав Зеленський.

Він зауважив, що Китай - це велика держава та економіка, а також має великий геополітичний вплив щодо російської федерації.

«росія не на всіх звертає увагу, на Китай вона звертає увагу. Тому я б хотів, щоб Китай був на нашому боці. Але зараз ми бачимо, що Китай займає позицію балансування десь посередині, і я вдячний, що Китай не продає зброю російській федерації», - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський каже, що Україні потрібні поставки ППО, аби запустити економіку

Зеленський прагне, аби Китай допоміг Україні, однак він додав: тим, що китайці не відправляють зброю росії, вони вже допомагають миру.

«Коли я говорю, що весь світ повинен об'єднатися і змусити росію закінчити війну, то США, Євросоюз, Велика Британія і Китай - думаю, отаке об'єднання точно би змусило рф», - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-