Зеленський каже, що Україні потрібні поставки ППО, аби запустити економіку

Зеленський каже, що Україні потрібні поставки ППО, аби запустити економіку

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав країни, які мають або виробляють системи протиповітряної оборони, допомогти Україні закрити небо й дати можливість українській економіці працювати.

Про це він сказав в інтерв'ю французьким ЗМІ, передає Укрінформ.

"Нам це (ППО - ред.) потрібно, щоб люди повернулися з-за кордону в Україну, пішли на роботу, діти пішли у школу. Це сьогодні те, що дає можливість, щоб економіка почала працювати. Євросоюз дає нам гроші, і Франція, і Німеччина - одні з тих економік, які дають ці гроші... Дешевше нам дати протиповітряну оборону, щоб запрацювала економіка", - сказав глава держави.

Читайте також: Зеленський вважає, що росіянам безпечніше мітингувати й потрапити за ґрати, ніж загинути в Україні

Він нагадав, що щомісяця дефіцит українською бюджету становить 5 млрд грн, на початок наступного року очікується на рівні 3-3,5 млрд грн.

Президент наголосив, що для підтримки України потрібно дати можливість закрити небо від російських ракет, хоча б частково, щоб люди повернулися додому з-за кордону й почали працювати та сплачувати податки.

Читайте також: Зеленський шокований відмовою Ізраїлю надати Україні ППО

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що питання посилення протиповітряної оборони залежить не від грошей, а від країн-виробників, які можуть надати потрібні комплекси. За його словами, питання до країн-виробників, зокрема США, Ізраїлю, також є спільна компанія німецько-французько-італійська, які випускають комплекси середньої дальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-