Київ про заяву Тегерана: єдиною «третьою стороною» є іранські безпілотники

Київ про заяву Тегерана: єдиною «третьою стороною» є іранські безпілотники

Укрінформ
Речник МЗС України Олег Ніколенко спростував слова свого іранського колеги Насера Канаані про, нібито, спроби третіх сторін посварити Україну з Іраном та наголосив, що всю відповідальність за руйнацію відносин між державами несе Тегеран.

Як передає кореспондент Укрінформу, так Ніколенко прокоментував заяву Канаані, який у відповідь на рішення Києва позбавити посла Ірану в Україні акредитації порадив Україні «утримуватися від впливу третіх сторін, які прагнуть зруйнувати відносини між двома країнами».

«Єдиною «третьою стороною» є іранські безпілотники, які Україна вже безпосередньо збиває у своєму небі. Тегеран несе повну відповідальність за руйнацію відносин з Україною», - підкреслив Ніколенко.

«Іран має негайно припинити постачання зброї рф для вбивств українців, а не виправдовуватися фантазіями про «зовнішній вплив», - зазначив український дипломат.

Читайте також: В ОП відреагували на передачу Іраном росії дронів-камікадзе

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський 23 вересня доручив МЗС відреагувати на факти використання російськими військами озброєння іранського виробництва.

МЗС України повідомило тимчасовому повіреному у справах Ірану в Україні про рішення позбавити посла Ірану в Україні акредитації та суттєво скоротити кількість дипломатичного персоналу посольства через факти використання військами рф зброї іранського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-