Голосуєш або втрачаєш роботу та зарплату - умови псевдореферендуму в Маріуполі

Голосуєш або втрачаєш роботу та зарплату - умови псевдореферендуму в Маріуполі

Фото
Укрінформ
Так званий референдум про приєднання до росії, що проводиться цими днями і в окупованому Маріуполі, має наднизьку явку учасників. Організаторам доводиться вдаватися до певних умов.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

“Маріуполь. На зараз. “Референдум”. Учора ввечері окупаційна адміністрація отримала “на горіхи” за наднизьку “явку”. Тому ранок почався з примусового голосування. Робочих на місцях роботи чекали “мобільні бригади” з простою умовою - голосуєш або втрачаєш роботу та зарплату", - йдеться у дописі.

За словами радника Маріупольського голови, було встановлено декілька наметів у місцях концентрації людей, але й тут охочих виявилось обмаль.

"На черговому пропагандистському ролику дуже прекрасно можна побачити “шалену чергу” в 10 людей та пусті прозорі урни. Значна кількість людей дослухалась та зайнята активним ухиленням від голосування, у т.ч. просто виїхала з міста на узбережжя", - поінформував Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, 23-27 вересня на тимчасово окупованих територіях України агресор проводить "референдуми про приєднання до росії" . Лідери західних країн вже заявили, що будь-які російські фіктивні “референдуми” в Україні будуть нелегітимними. Водночас президент рф володимир путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Читайте також: На Херсонщині людей примушують «голосувати» по кілька разів - за себе та за родичів

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово окупованих територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невіддільною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту окупації.

Зокрема, майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їх область. Також 82% опитаних на тимчасово окупованих територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їх місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-