На Буковині, попри заборону, віряни УПЦ МП влаштували хресну ходу

На Буковині, попри заборону, віряни УПЦ МП влаштували хресну ходу

Укрінформ
На Буковині, попри заборону зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, віряни влаштували хресний хід, на організатора правоохоронці склали адміністративний протокол.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Суспільне з посиланням на речницю ГУ Нацполіції в Чернівецькій області Кароліну Маришеву.

«У Чернівецькій області приблизно тисяча вірян пройшлася хресною ходою до монастиря УПЦ МП в селі Бояни. Зробили це попри заборону Ради оборони області. На організатора ходи поліцейські склали протокол», - ідеться в повідомленні.

За даними речниці поліції, хресний хід відбувся приблизно о 6:00 24 вересня. Поліцейські задокументували незаконні дії вірян і склали на організатора хресного ходу адмінпротокол за порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, зазначила Маришева.

Санкція статті передбачає попередження або накладання штрафу від десяти (170 гривень) до 25 (425 гривень) неоподатковуваних мінімумів.

Читайте також: Поза жертви, “несправжня” грамота та хресні ходи: маніпуляції УПЦ начебто неМоспатріархату

Як повідомлялося, Рада оборони області 12 серпня заборонила в Чернівецькій області релігійні хресні ходи. Також обмежили проведення масових заходів — під час повітряної тривоги учасники мають переходити в укриття.

Фото: поліція Чернівецькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-