Армія Польщі матиме літаки зі США й Південної Кореї - міністр оборони

Армія Польщі матиме літаки зі США й Південної Кореї - міністр оборони

Укрінформ
Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що армія буде оснащуватися найсучаснішими озброєннями, які гарантуватимуть безпеку держави.

Про це повідомляє Польське радіо, передає Укрінформ.

«Використовувати й надалі пострадянську техніку уже неможливо. Ми виведемо літаки МіГ-29 і Су-22 в дуже короткий термін. Крім американських машин F-16 і F-35, у польській авіації з'являться південнокорейські навчально-бойові літаки», - сказав він, виступаючи на військовому фестивалі на честь 102-ї річниці перемоги над більшовиками у Варшавській битві

Міністр заявив, що його критикують за закупівлі нової бойової техніки для польської армії.  За його словами, ймовірно, критики «хотіли б, щоб я купив цю техніку в іншому місці».

Читайте також: Польща купить у Південної Кореї близько тисячі танків та понад 600 гаубиць

«Проте я купую техніку, перевірену в боях, яка гарантує безпеку Польщі», - підкреслив Блащак.

Він запевнив, що процес зміцнення збройних сил Польщі прогресує: «Ми розвиваємо Військо Польське, створюємо нові підрозділи, оснащуємо солдатів сучасною технікою, посилюємо наші збройні сили, нашу авіацію».

Очільник оборонного відомства додав, що це особливо помітно на авіабазі в Лаську, де відбувався військовий фестиваль.

Читайте також: Польща отримала від США перші 28 танків Abrams

«Тут будуть польські F-35… Я дуже задоволений присутністю Військово-повітряних сил США. Наші льотчики тренуються разом із військовими США, таким чином вибудовуючи співпрацю, яка є дуже важливим елементом нашої безпеки», - резюмував керівник міноборони Польщі.

Як повідомлялося, Блащак заявив, що Польща матиме найсильніші сухопутні війська серед усіх європейських партнерів по НАТО, аби ефективно відлякувати російського агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-