У Данії вважають, що запроваджувати візові обмеження для росіян варто на рівні всього ЄС

У Данії вважають, що запроваджувати візові обмеження для росіян варто на рівні всього ЄС

Укрінформ
За перші п'ять місяців 2022 року в Данії громадянам росії було видано майже втричі більше туристичних віз, ніж за весь 2021 рік. Хоча йдеться про 28 віз на місяць, Данія готова обговорювати обмеження видачі віз громадянам рф на рівні Євросоюзу.

Як передає Укрінформ, інформацію про видані візи міграційна служба Данії надала виданню Politiken.

“За перші п’ять місяців 2022 року громадянам росії видали майже втричі більше туристичних віз, ніж за весь 2021 рік”, - повідомляє видання.

За п'ять місяців 2022 року громадянам росії було видано 141 туристичну візу, це - 28 віз на місяць. За 12 місяців 2021 року росіянам видали 49 туристичних віз, тобто близько чотирьох туристичних віз на місяць. Але ця різниця в цифрах може бути пов’язана з обмеженнями на подорожі через коронавірус протягом 2021 року.

Читайте також: Польща працює над рішенням, яке дозволить відмовляти росіянам у видачі віз

Міністр у справах імміграції та інтеграції Коре Дюбвад, який прокоментував ситуацію виданню, сказав, що він був «здивований» цими цифрами.

«Справа не в тому, що 141 особа є великою кількістю і не про заповнюваність літніх будиночків уздовж західного узбережжя, це скоріше принцип», - зауважив він.

Міністр переконаний, що обмеження на видачу віз громадянам рф мають бути введені в рамках ЄС.

«Загальноєвропейська відповідь, яку запропонувала Естонія, є розумною. Зрозуміло, що якщо росіяни можуть в'їхати в одну країну Європи, то в принципі вони можуть в'їхати у всю шенгенську зону. Ось чому санкції мають бути введені в рамках ЄС», – сказав Дюбвад.

Читайте також: Президент Латвії: Зупинка видачі туристичних віз росіянам може стати додатковою санкцією

Як повідомляє The Local, міністр закордонних справ Данії Еппе Куфуд раніше цього тижня заявив, що Данія відкрита для обговорення питання щодо обмежень на видачу туристичних віз громадянам рф з європейськими та північноамериканськими колегами.

Як повідомляв Укрінформ, Польща працює над розробкою концепції, яка дозволить відмовляти росіянам у видачі віз, рішення може бути прийняте найближчими тижнями.

Міністр закордонних справ Чехії, яка нині головує в Євросоюзі, Ян Ліпавскі хоче обговорити загальне припинення видачі віз для громадян росії на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, яка відбудеться в Празі в кінці місяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-