росія може змінити пріоритети наступу на сході, щоб відвернути увагу ЗСУ від півдня — ISW

росія може змінити пріоритети наступу на сході, щоб відвернути увагу ЗСУ від півдня — ISW

Укрінформ
російські війська можуть змінити пріоритети наступу на північному сході Донецької області, щоб відвернути увагу Збройних сил України від контрнаступальних дій на півдні країни.

Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW), передає Укрінформ.

“російські війська можуть змінити пріоритети наступу на північному сході Донецької області, щоб відвернути увагу України від контрнаступальних дій на півдні країни”, - вказується у зведенні.

Зокрема, зазначається, що російські війська з 6 серпня скоротили наступальні дії на схід від Сіверська та проводили спорадичні й обмежені наземні атаки, значною мірою покладаючись на артилерійські обстріли навколишніх населених пунктів. Проте з 11 серпня росіяни збільшили кількість обмежених наземних атак у районі Сіверська.

“Ці атаки разом із продовженням наступів у напрямку Бахмута можуть бути спробою відтягнути українську техніку та особовий склад на лінію Бахмут-Сіверськ на північному сході Донецької області, щоб відвернути увагу України від критичних районів на півдні, де українські війська проводять ефективні контратаки і, можливо, створюють умови переходу в контрнаступ", — йдеться у документі.

Читайте також: росія готує свій ОПК до тривалої війни в Україні - ISW

Припускається, що російські війська можуть сподіватися “змістити як тактичну, так і риторичну увагу з півдня”, щоб послабити тиск на власні операції уздовж Південної осі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський сказав у своєму до відеозверненні до громадян, що найгарячішими точками на Донеччині залишаються Авдіївка, Мар'їнка, Піски та Бахмут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-