Фейкове «Херсонобленерго» розташоване у москві – споживачів попереджають про шахрайство

Фейкове «Херсонобленерго» розташоване у москві – споживачів попереджають про шахрайство

Укрінформ
Фейкова компанія «ГУП «Херсонобленерго», яке створила на Херсонщині самопроголошена влада, знаходиться у москві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє правління акціонерного товариства (АТ) «Херсонобленерго», яке працює згідно з українським законодавством.

«Повідомляємо, фейкове підприємство ГУП «Херсонобленерго», яке створила окупаційна влада, жодного відношення не має до оператора системи розподілу АТ «Херсонобленерго» та має на меті витягнути кошти зі споживачів Херсонської області», - йдеться у повідомленні.

Згідно з отриманою інформацією, дана компанія і сайт, на якому розміщена інформація, знаходяться у москві, інформують в акціонерному товаристві «Херсонобленерго».

І нагадують, що вся електроенергія, яка надходить до Херсонської області постачається виключно з території України та повинна оплачуватись виключно на українські рахунки.

Читайте також: Херсонобленерго закликає не сплачувати за електроенергію на рахунки окупантам

Як повідомлялося, 27 червня представниками так званої херсонської військової-цивільної адміністрації за підтримки представників фсб росії та за участю начальника служби повітряних та кабельних електричних мереж АТ «Херсонобленерго» були захоплені окремі об’єкти, які належать АТ «Херсонобленерго» та які забезпечували постачання і розподіл електричної енергії споживачам Херсонської області. Під час захоплення підприємства загарбники представили так званого нового керівника підприємства Жахановича.

Правоохоронці повідомили про підозру працівнику АТ «Херсонобленерго», який передав загарбникам активи підприємства, за що його «призначили» виконувачем обов’язків директора.

Херсонобленерго попередило про шахрайство – вороги ширять у соцмережах маніпулятивні повідомлення із закликом сплачувати за електроенергію на рахунки окупаційного підприємства.

Херсонобленерго заперечує фейки окупантів з приводу знищення керівництвом підприємства програмних комплексів та баз даних споживачів Херсонської області та заявляє, що база даних споживачів збережена.

АТ «Херсонобленерго» не зможе проводити нарахування та виплату заробітної плати працівникам товариства через втрату доступу до первинної документації та контролю над роботою центральної бухгалтерії.

На Херсонщині електрики працюють, забезпечуючи електропостачання, але відмовляються укладати трудові угоди із загарбницькою владою.

У Херсонобленерго заявили, що російські загарбники намагаються скомпрометувати керівника підприємства. Зазначається, що голова правління Херсонобленерго Ігор Сафронов ніколи не працював з росією. На початку квітня спільно з правлінням товариства виїхав з Херсонщини та дистанційно здійснює управління АТ «Херсонобленерго», яке працює згідно з українським законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-