США і союзники працюють над маршрутами вивезення зерна з України - CNN

США і союзники працюють над маршрутами вивезення зерна з України - CNN

Укрінформ
Адміністрація США обговорює з урядами союзних країн можливі шляхи вивезення з України зерна, підготовленого на експорт, аби запобігти продовольчій кризі, спричиненій  російською агресією.

Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на двох американських і чотирьох європейських дипломатів, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати тісно співпрацюють із союзниками, аби розробити маршрути вивезення критично важливих запасів зерна з України», - вказується в публікації.

При цьому зазначається, що це складне питання, тож адміністрація США разом з міжнародними партнерами розглядає «широкий спектр варіантів безпечного експорту продуктів харчування залізницею, морем і повітрям».

Читайте також: Євросоюз допоможе Україні експортувати зерно попри морську блокаду - Боррель

За словами дипломатів, це питання буде одним з головних під час міністерської зустрічі в ООН з питань продовольчої безпеки, яка пройде під головуванням держсекретаря США Ентоні Блінкена в середу й четвер у Нью-Йорку.

«Ця далека від завершення угода, у якій багато перемінних, багато речей, які можуть піти не так під час обговорень», - зауважив інший чиновник.

Читайте також: Україна та США обговорили можливість збільшення експорту українських зернових

Як повідомляв Укрінформ, постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд заявила, що адміністрація у Вашингтоні опрацьовує з Конгресом можливість затвердження пакета реагування на загрози глобальній продовольчій безпеці, який передбачатиме виділення $11 мільярдів упродовж наступних трьох років. Вона також повідомила про дискусії на міжнародному рівні щодо можливостей встановлення гуманітарних коридорів для транспортування харчових продуктів з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-