Штати впевнені, що НАТО дійде згоди в питанні вступу Швеції та Фінляндії

Штати впевнені, що НАТО дійде згоди в питанні вступу Швеції та Фінляндії

Укрінформ
Адміністрація США впевнена, що попри заяви Туреччини про небажання підтримати приєднання Швеції й Фінляндії до НАТО консенсус у цьому питанні буде знайдено.

Про це заявила під час брифінгу в президентському літаку речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, повідомляє Укрінформ.

«Ми впевнені, що в Альянсі досягнуть консенсусу стосовно процесу приєднання (Швеції й Фінляндії – ред.)», - зазначила речниця Білого дому.

Вона уточнила, що США впевнені в можливості досягнення такого консенсусу між Туреччиною та двома країнами щодо їх членства в НАТО.

Читайте також: Розширення НАТО: Байден особисто зустрінеться з лідерами Швеції й Фінляндії

Представниця адміністрації повідомила, що зараз «відбуваються розмови» між урядами цих країн.

«Я не можу говорити за уряд Туреччини про те, що їм потрібно або чого вони хочуть досягти. Але, знову ж таки, ми відчуваємо впевненість (у досягненні згоди – ред.)», - резюмувала речниця адміністрації США.

Як повідомляв Укрінформ, уряди Швеції й Фінляндії планують у середу офіційно передати заявки щодо членства в Північноатлантичний альянс – після проведення всіх необхідних процедур всередині кожної країни для ухвалення цього рішення.

Читайте також: росія сама штовхнула Фінляндію і Швецію в НАТО – Бербок

Утім, Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина, яка є членом НАТО, не підтримає членство Швеції й Фінляндії в Альянсі з огляду на санкції проти його країни. Крім того, Ердоган звинуватив обидві країни в розміщенні курдських «терористичних організацій» на своїх територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-