Кулеба розраховує, що уряд Нідерландів знайде шляхи підтримки євроінтеграції України

Кулеба розраховує, що уряд Нідерландів знайде шляхи підтримки євроінтеграції України

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розраховує, що уряд Нідерландів знайде шляхи для підтримки думки громадян, які схвалюють ідею нашої євроінтеграції.

Про це він заявив на брифінгу з нідерландським колегою Вопке Гукстрою в Гаазі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Кулеба зазначив, що однією з причин його візиту є психологічний бар’єр, який двом країнам потрібно разом подолати у відносинах, а саме: надання Україні статусу кандидата в ЄС.

Він підкреслив, що йдеться про легальне і політичне визначення того факту, що Україна належить до великої європейської сім’ї, а не про негайне членство нашої країни в Євросоюзі.

Відтак міністр звернув увагу на опитування Eurobarometer. Воно показало, що 66% опитаних поділяють думку, що Україна є частиною Європи, а 62% нідерландців згодні з тим, що Україна має приєднатися до ЄС, коли буде готова.

«Членство є іншою розмовою. Зараз ми прямуємо до моменту, коли надання Україні статусу кандидата буде розглянуто, і ми розраховуємо, що уряд Нідерландів знайде шлях для підтримки почуттів, громадської думки Нідерландів і підтримає це рішення», - сказав глава української дипломатії.

Читайте також: Кулеба назвав колегам з ЄС три чинники, що наближають перемогу України

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 17-18 травня перебуватиме в Гаазі, де у розвиток діалогу лідерів України та Нідерландів проведе зустрічі з членами уряду та парламенту. Сторони скоординують кроки для посилення обороноздатності нашої держави, розширення санкцій проти росії та зміцнення Європейського Союзу.

Під час візиту до Нідерландів Кулеба також приділить окрему увагу просуванню позовів України проти рф у міжнародних судових інстанціях для притягнення росії до відповідальності за її злочини проти України та українського народу.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра 10 травня відвідав з візитом Україну.

Фото: @DmytroKuleba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-