Україна має потенціал, аби зібрати гідний урожай - Мінагрополітики

Україна має потенціал, аби зібрати гідний урожай - Мінагрополітики

Укрінформ
У Мінагрополітики вважають, що завдяки сприятливим погодним умовам і в разі відсутності форс-мажорних факторів аграрії мають потенціал, аби зібрати цьогоріч гідний урожай сільгоспкультур.

Як передає Укрінформ, про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в інтерв’ю одному з телеканалів, повідомляє пресслужба міністерства.

"Екватор щодо виконання весняної посівної цього року пройдено. Фактично посіяно вже понад 10 млн га, або близько 75 % від посівних площ, які планувалось засіяти, у більшості регіонів України. Ранні ярі культури висіяні всі, продовжується посів кукурудзи, соняшнику і гречки", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що сівба триває на всій контрольованій території нашої держави, де немає бойових дій. Тож завдяки сприятливим погодним умовам і в разі відсутності форс-мажорних факторів є потенціал, аби зібрати достойний урожай. Збирання розпочнеться вже наприкінці червня – на початку липня.

Читайте також: Обсяги експорту агропродукції за квітень зросли в 2,9 раза — Мінагроплітики

Як повідомлялося, за даними Мінагрополітики, станом на 12 травня в Україні засіяно ярими культурами ранньої групи майже 90% прогнозованих площ. На Волині, Вінниччині, Кіровоградщині та Дніпропетровщині посіяно ярої пшениці на 10-15% більше, ніж торік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-