На Херсонщині російський снайпер вбив волонтера, який вивозив людей

На Херсонщині російський снайпер вбив волонтера, який вивозив людей

Укрінформ
На Херсонщині російський снайпер вбив волонтера Антона Кушніра, який вивозив людей з окупованої території, а назад доправляв гуманітарні вантажі.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Херсонської міської ради Іван Бебко, передає Укрінформ.

"Вчора, між Херсоном і Миколаєвом російський снайпер, який гарно все бачив, пострілом в голову, підступно вбив Антона Кушніра: Антон їхав першим, близько 13.00, біла машина, водій і дві жінки з дітьми в машині, позаду їде мікроавтобус повний людей… Не стало мого партнера, друга, фактично члена моєї родини Антона Кушніра! Він збирався і в цей раз повернутися до своєї дружини Людмили в Херсон. Четверо його діточок наразі за кордоном в безпеці", - написав Бебко.

Як розповів Бебко, з самого початку їх команда розподілила обов’язки: хто що робить, хто залишається в будь-якому випадку, хто може виїхати, оскільки багато підприємств, багато працівників, майна, відповідальності. Кушнір сказав, що залишається, буде слідкувати за бізнесом і волонтерити.

Це була його чергова, далеко не перша поїздка в Миколаїв. За ці 80 днів Антон вивіз десятки людей і на зворотньому шляху завіз тонни гумдопомоги херсонцям із волонтерського складу в Миколаєві, розповів депутат міськради.

Народився Антон Кушнір у Хабаровському краї у 1974 році, закінчив там інститут прикордонних військ і був громадянином росії.

"Так, він до сих пір був громадянином росії! І, можливо, навіть те падло, що його вбило, приїхало з Хабаровського краю…", - зазначив Бебко.

Він розповів, що Кушнір, прожив в Україні тривалий час, мав чотирьох дітей, створив цілу низку підприємств разом з партнерами, але так і не зміг отримати громадянство України.

Читайте також: На Сумщині у бою з російською ДРГ загинув прикордонник

Бебко переконаний, що Кушнір був справжнім українцем, хоча і народженим в росії. "Ну який з нього раб росіянець?", - написав депутат міськради. Кушнір любив свободу, волю в прийнятті рішень, мріяв масштабно, вивчив українську мову і останній рік намагався спілкуватися нею.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині ворог блокує "зелені коридори", евакуацію. Військові рф викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, селяни, вчителі. На тимчасово захопленій території регіону вичерпуються ресурси, зупинився бізнес. У Херсоні російські військові захопили гуманітарний хаб, організований для допомоги херсонцям та медустановам.

Фото: Фейсбук Ivan Bebko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-