Єврокомісія відкрила нову телефонну «гарячу лінію» для біженців з України

Єврокомісія відкрила нову телефонну «гарячу лінію» для біженців з України

Укрінформ
Європейська комісія започаткувала нову телефонну лінію, за якою люди, що рятуються від російської агресії проти України на території Європейського Союзу, можуть отримати актуальну інформацію щодо власного статусу, можливостей та прав в країнах перебування.

Таке оголошення сьогодні у Брюсселі під час брифінгу для преси зробила речниця Європейської комісії з питань внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки Аніта Хіппер (Anitta HIPPER), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Єврокомісія започаткувала нову гарячу лінію для людей, що рятуються від російського вторгнення в Україну. Всі визначені телефонні лінії оперуються колцентром «Europe Direct» українською та російською мовами. Всі дзвінки на ці лінії є безплатними на території ЄС, але до них застосовуються стандартні міжнародні тарифні збори, якщо дзвінок надходить з-поза меж Євросоюзу», - сказала речниця.

За її словами, за допомогою «гарячої лінії» люди зможуть отримати практичну інформацію щодо положень Директиви тимчасового захисту, щодо правил в’їзду на територію ЄС та подорожей в його межах, щодо доступу до прав та можливостей тощо, таких як освіта, робота або медичне обслуговування.

Телефон «гарячої лінії»

для дзвінків на території ЄС: 00 800 67 89 10 11,

для дзвінків з інших країн: 0032 2 299 96 96.

Як вже повідомлялося, 24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

За даними ООН, після початку бойових дій більше 6 мільйонів українців, переважно жінок і дітей, були вимушені рятуватися від путінських бомб та снарядів на території європейських країн. Реагуючи на цю ситуацію, ЄС вперше в історії активував так звану Директиву тимчасового захисту, яка надає українським біженцям право в’їзду на територію ЄС, на проживання, на отримання базових соціальних послуг, включаючи медичне обслуговування, освіту та працевлаштування.

Читайте також: Єврокомісія надасть технічну допомогу для 9-ти країн ЄС у прийнятті біженців з України

Дія цієї Директиви розрахована на один рік, з можливість продовження до 3 років. Водночас, дія цього документу може бути припинена достроково, якщо ситуація в Україні дозволятиме безпечне повернення українських біженців додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-