Парламент Фінляндії підтримав вступ країни до НАТО

Парламент Фінляндії підтримав вступ країни до НАТО

Укрінформ
Фінський парламент у вівторок, 17 травня, підтримав вступ країни до НАТО. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

"За" проголосували 188 депутатів, "проти" - 8. Ще троє депутатів були відсутні.

Зазначається, що саме голосування відбулося через те, що депутат "Союзу лівих сил" Маркус Мустаярві вніс пропозицію у відповідь про відмову від приєднання до військового альянсу. Вона була відхилена більшістю парламентаріїв.

Президент та уряд у неділю вирішили, що Фінляндія подасть заявку на вступ до НАТО. Також Швеція вирішила приєднатися до Північноатлантичного військового альянсу.

Раніше Комітет у закордонних справах фінського парламенту виступив за те, щоб Фінляндія подала заявку на вступ до НАТО “з повними правами та обов'язками”.

Читайте також: Швеція підписала заявку на вступ до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, у відповідь на вимоги російської федерації зупинити подальше розширення НАТО, а також після неспровокованої агресії, яку росія розпочала 24 лютого цього року проти України, Швеція та Фінляндія, які до цього дотримувалися нейтрального статусу, оголосили про рішення подати заявку на членство в НАТО.

Цей намір національних урядів Фінляндії та Швеції був переважно підтриманий громадянами та всіма політичними силами в обох країнах. Свою підтримку такого кроку вже висловили більшість членів НАТО та офіційний Брюссель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-