В Україні виявили будівельний бізнес наближеного до кремля олігарха

В Україні виявили будівельний бізнес наближеного до кремля олігарха

Відео
Укрінформ
Державне бюро розслідувань виявило в Україні підприємство з виготовлення будівельних матеріалів, підконтрольне російському олігарху Андрію Молчанову.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

За інформацією Бюро, Молчанов є колишнім членом "совета федерации федерального собрания рф", наближеним до загарбницької влади та сплачує великі податки до бюджету росії.

Встановлено, що виробництво у Київській області входить до холдингу російського олігарха. Отриманий українським підприємством прибуток спрямовувався у вигляді дивідендів та роялті до так званої "материнської компанії" з росії.

У 2018 році Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки внесло цю російську компанію та її генерального директора до так званого "кремлівського списку" - переліку суб’єктів (фізичних і юридичних осіб), безпосередньо наближених до президента рф володимира путіна.

Згідно з інформацією ДБР, російська комерційна структура є великим платником податків на території рф.

Таким чином, за рахунок отриманих коштів від українського товариства сплачувалися податки та збори до бюджету країни, яка розпочала неспровоковане вторгнення в Україну, фінансувалися її силовий блок й оборонно-промисловий комплекс під час війни проти України.

Працівники ДБР провели комплекс слідчих дій, спрямованих на документування фактів протиправної діяльності.

Обшуки пройшли за місцями проживання директора та бухгалтерів, офісних приміщень і промислових об’єктів підприємства, пов’язаного із російським капіталом.

Читайте також: Суд арештував активи російського олігарха Фрідмана в Альфа-банку на 12,4 мільярда

Досудове слідство триває за ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запустили телеграм-бот @RuAssetsBot для розшуку російських активів, який є спільною ініціативою Міністерства внутрішніх справ і народного депутата, члена колегії МВС Галини Янченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-