Заступнику командувача чф рф заочно повідомили про підозру у підриві Північно-Кримського каналу

Заступнику командувача чф рф заочно повідомили про підозру у підриві Північно-Кримського каналу

Укрінформ
Заступнику командувача чорноморського флоту російської федерації і командиру бригади заочно повідомили про підозру за фактом підриву Північно-Кримського каналу у Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику командувача чорноморського флоту рф з матеріально-технічного забезпечення та командиру 11-ї окремої інженерної бригади Південного військового округу у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, наприкінці лютого 2022 року, після вторгнення на територію України російських військ, підозрювані керували підривом Північно-Кримського каналу на Херсонщині. Генерал-майор, заступник командувача чф керував діями загарбників на цьому цивільному об’єкті, який відноситься до критичної інфраструктури і забезпечує водою населення, а також зрошування полів у регіоні. У свою чергу, полковник, командир бригади безпосередньо керував підпорядкованими йому солдатами, які підірвали канал у декількох місцях.

“У результаті пошкодження гідроспоруди значної шкоди завдано цивільній інфраструктурі, унеможливлено здійснення зрощування сільгоспземель на території Скадовського, Каховського районів Херсонської області. Крім того, завдана значна шкода довкіллю та спричинені матеріальні збитки державі у великих розмірах”, - заявляють в ОГП.

Вирішується питання щодо оголошення росіян у міжнародний розшук.

Читайте також: Венедіктова: Встановили вже 45 осіб із росії, які вчиняли воєнні злочини

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники 24 лютого захопили усі гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу на Херсонщині. 27 лютого ворог зруйнував тимчасову дамбу, автомобільний міст та головну перегороджувальну споруду каналу.

Фото: Херсонська обласна прокуратура

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-