Результати війни проти України не відповідають жодним очікуванням росії – Боррель

Результати війни проти України не відповідають жодним очікуванням росії – Боррель

Укрінформ
Українці чинять лютий спротив російському вторгненню, на цей час результати цієї війни не відповідають жодним очікуванням росії, а ЄС буде надалі підтримувати Україну у цій боротьбі проти зовнішньої агресії.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком Ради міністрів ЄС із закордонних справ (на рівні міністрів оборони) заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговоримо ситуацію в Україні. Я поінформую міністрів про рішення збільшити на 500 мільйонів євро (допомогу Україні – ред.), - внесок Європейського Союзу у міжурядовий фонд – Європейський фонд миру, - який був створений країнами-членами», - сказав Боррель.

Він повідомив, що сьогодні у зустрічі європейських міністрів оборони візьмуть участь керівник оборонного відомства України Олексій Резніков та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«За їх участі міністри обговорять ситуацію на цій війні. Українці чинять дуже лютий спротив, результати війни на цей момент жодним чином не відповідають російським очікуванням. Російська армія була зупинена українцями. Ми маємо продовжувати підтримувати їх зброєю. Саме тому ми ухвалили додаткові 500 мільйонів євро з фонду оборони (Європейського фонду миру – ред.), - зауважив високий представник ЄС.

Читайте також: росія не досягає своїх стратегічних цілей у війні проти України - генсек НАТО

Як вже повідомлялося, 24 лютого поточного року росія розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях України. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Від початку російського вторгнення Європейський Союз та його країни-члени виявили щиру солідарність із Україною, надали їй потужну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу, створили гідні умови для прийняття мільйонів українських біженців, переважно – жінок і дітей, що шукали на території ЄС порятунку від путінських бомб та артилерійських обстрілів.

Вчора Рада міністрів ЄС із закордонних справ затвердила виділення Україні чергового траншу допомоги у 500 мільйонів євро для закупівлі військового обладнання, що збільшило загальний обсяг допомоги ЄС Україні з ресурсів Європейського фонду миру до 2 мільярдів євро. За оцінкою Жозепа Борреля, обсяги допомоги, яку Україна отримує від країн-членів на двосторонній основі, значно перевищує цю суму.

Фото: Ministerio de Asuntos Exteriores y de Cooperación

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-