Мешканців Дергачів закликають поки не повертатися

Мешканців Дергачів закликають поки не повертатися

Укрінформ
Мер міста Дергачі, що неподалік Харкова, В’ячеслав Задоренко закликав мешканців громади поки не повертатися додому, оскільки в громаді тривають активні бойові дії.

Про це у Телеграмі повідомила Дергачівська міська рада, передає Укрінформ.

«Зараз ми спостерігаємо, як люди починають повертатися до своїх домівок. Вочевидь, ця тенденція зумовлена масовим поверненням харків’ян до свого міста. Але, будь ласка, не забувайте, що Дергачівщина – це не Харків, а північний форпост оборони обласного центру. У нас тривають активні бойові дії, три старостинські округи досі повністю окуповані, тому я закликаю усіх поки що залишатися на більш безпечних територіях», - сказав Задоренко.

Він нагадав, що мінімізувати кількість жертв і поранених вдалося передусім внаслідок евакуації.

За даними Задоренка, минулої доби ворожі сили продовжили завдавати артилерійських ударів по Дергачам, Безрукам, Слатиному, Прудянці, Руській Лозовій та іншим населеним пунктам громади.

«Окрім цього, у зоні активних бойових дій окупанти застосовують бронетехніку та вертольоти, знищуючи приватні будинки та цивільну інфраструктуру там, де вона ще залишилася. На щастя, інформація про жертв і постраждалих серед цивільного населення протягом останніх двох діб до нас не надходила», - повідомив керівник громади.

Читайте також: Харківське метро планують запустити за півтора-два тижні

Він зазначив, що в громаді, там, де дозволяє воєнна ситуація, надається гуманітарна допомога. А робітники «Харківгазу» протягом 15-16 травня усунули аварійну ситуацію на газогоні високого тиску й відновили постачання блакитного палива близько 6 тисячам домоволодінь у Дергачах і прилеглих до міста селах. Дергачівські енергетики відновлюють зовнішні електромережі у місті.

Як повідомлялося, російські війська не припиняють обстрілювати Дергачівську громаду, найбільше потерпають нещодавно звільнені населені пункти.

Читайте також: Полонений командир зізнався, що артилерія рф навмисно цілила у харківські висотки

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-