На Луганщині зі світлом залишається тільки один населений пункт із 42 підконтрольних Україні - ОВА

На Луганщині зі світлом залишається тільки один населений пункт із 42 підконтрольних Україні - ОВА

Укрінформ
На Луганщині через обстріли російського агресора 818 трансформаторних підстанцій зруйновано або відключено, зі світлом залишається тільки один населений пункт із 42 підконтрольних Україні.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«818 трансформаторних підстанцій зруйновано або відключено на Луганщині, зі світлом тільки один населений пункт із 42 підконтрольних», - написав очільник області.

Він уточнив, що тобто 41 місто та село знеструмлені повністю, і без електроенергії перебувають 117 510 абонентів.

Гайдай зазначив, що в регіоні наразі дещо стабільна, якщо можна так казати, ситуація із газопостачанням. Після того, як росіяни влучили у магістральний газопровід поблизу Сєвєродонецька, який відремонтувати вкрай складно, із блакитним паливом залишилися лише близько 21 тисячі споживачів із п’яти населених пунктів. У двох з них газ є лише в деяких районах. За словами керівника області, водопостачання, нехай із перервами, протягом тривалого періоду залишалося в Сєвєродонецьку, допоки було енергопостачання, але вже більше тижня вода відсутня і там, як і по всій області.

«24 тонни води розвезли рятувальники лише 16 травня. Люди тримаються», - констатував Гайдай.

Читайте також: Жителям Луганщини вистачить газу ще на два місяці - Гайдай

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає обстрілів з боку російської армії, в області зруйновані багато житлових будинків, об'єкти інфраструктури, навчальні заклади, пошкоджені лікарні. За словами керівника Луганської ОВА, у регіоні залишалися понад 40 тис. мирних жителів, які відмовлялися евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-