На Донеччині та Луганщині за добу внаслідок обстрілів загинули 18 людей

На Донеччині та Луганщині за добу внаслідок обстрілів загинули 18 людей

Укрінформ
У Донецькій та Луганській областях за добу внаслідок ворожих обстрілів 18 людей загинули та дев'ятеро були поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 17 травня.

У Луганській області російські війська здійснили два потужні авіаудари і не припиняють артобстріли усієї території. У Сєвєродонецьку розбиті два корпуси лікарні та будівля науково-виробничого об'єднання «Імпульс». 10 людей загинули і троє поранені. Також у Сєвєродонецьку зруйновані магазин будівельних матеріалів і чотири багатоповерхівки. Ще чотири будинки зруйновані в Рубіжному, два – в Лисичанську.

У Донецькій області вся лінія фронту перебуває під постійними, масованими обстрілами. Є поранені та загиблі. За добу восьмеро людей загинули, шестеро були поранені. Пошкоджено 32 житлові будинки, школу, інститут, 9 промислових об'єктів. Внаслідок сьогоднішніх нічних обстрілів знову знеструмлена Красногорівка. Ведуться ремонтні роботи.

У Харкові ніч минула без обстрілів, проте з повітряними тривогами. Упродовж доби війська рф відкривали вогонь по населених пунктах Харківського та Чугуївського районів. Загалом за добу на Харківщині були поранені 9 осіб, двоє загинули.

У Миколаївській області вчора ввечері внаслідок обстрілу смт Первомайське Первомайської громади пошкоджені п'ятиповерхівка та житловий будинок, жертв немає.

На Херсонщині ситуація є стабільно критичною, значні пошкодження та руйнування, загарбники намагаються встановити свої «порядки» в області.

Читайте також: Захисники з «Азовсталі» не дали росіянам захопити Запоріжжя та оточити сили ООС – Генштаб

У Чернігівській області сьогодні о 5 годині ранку росіяни завдали ракетного удару по селищу Десна. За попередньою інформацією, є загиблі та постраждалі. Деталі уточнюються.

У Сумській області ворог здійснив п'ять ракетних ударів по Охтирці, пошкоджено дитсадок, їдальню, приватні і багатоповерхові будинки. Щонайменше троє людей поранені. З’ясовуються деталі.

У Львівській області одна російська ракета влучила у військовий об‘єкт в Яворівському районі. Постраждалих та жертв немає. За попередньою інформацією, сили ППО збили три крилаті ракети.

Читайте також: рф збільшила кількість артобстрілів, аби не ризикувати літаками – Міноборони Британії

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Одеській, Вінницькій, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Черкаській, Київській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-