рф збільшила кількість артобстрілів, аби не ризикувати літаками – Міноборони Британії

рф збільшила кількість артобстрілів, аби не ризикувати літаками – Міноборони Британії

Укрінформ
російська армія збільшила кількість артилерійських обстрілів в Україні, аби зменшити кількість вильотів своїх винищувачів через великий ризик їхньої втрати.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

«росія вдалася до все більшої залежності від артилерійських обстрілів через обмежені можливості виявлення цілей і небажання ризикувати регулярними вильотами бойових літаків за межі своєї лінії фронту», - заявили у відомстві.

У Міноборони додали, що найближчими тижнями росія, ймовірно, продовжить сильно покладатися на масовані артилерійські обстріли, намагаючись відновити темп свого просування на Донбасі.

Читайте також: Глава Пентагону обговорив із Резніковим подальшу військову допомогу Україні

Зазначається, що у Чернігівській області приблизно 3 500 будівель було зруйновано або пошкоджено під час просування військ рф до української столиці.

«80% збитків завдано саме житловим будинкам», - додали у відомстві.

Читайте також: Міністр оборони Британії: путін має змиритися з тим, що програв

Як повідомляв Укрінформ, за оперативною інформацією Генштабу станом 6:00 17 травня, основні зусилля російські війська зосередили на Донецькому напрямку. Авіація противника здійснювала ураження об’єктів цивільної та військової інфраструктури у Східній операційній зоні та промислових об’єктів у глибині території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-