В ОП обговорили з польською делегацією питання подальшої взаємодії

В ОП обговорили з польською делегацією питання подальшої взаємодії

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга провів консультації з польською делегацією щодо взаємодії у безпековій сфері, питань економічної підтримки України та побудові нових логістичних маршрутів.

До складу польської делегації увійшли державний секретар, керівник Бюро міжнародної політики Канцелярії Президента Республіки Польща Якуб Кумох, голова Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ОП.

Сибіга висловив подяку уряду Польщі за всебічну підтримку України з перших хвилин повномасштабного вторгнення росії.

За даними ОП, співрозмовники погодилися, що сьогоднішня взаємна підтримка Києва та Варшави й солідарність братського польського народу з українцями створюють унікальну нагоду для нового етапу у двосторонніх відносинах, подолання історичних бар’єрів та досягнення значного прогресу з усіх питань двостороннього порядку денного.

«Сьогодні ми разом створюємо нову історію двосторонніх відносин. Історію, яка має ґрунтуватися на повному примиренні наших народів», – наголосив заступник керівника ОП.

Зазначається, що сторони обговорили питання подальшого залучення безпекової підтримки для України з боку Польщі для ефективної протидії агресії росії.

За даними ОП, учасники консультацій погодилися, що сьогодні Україна захищає від російської агресії не лише свою державу, а й інші країни Європи, їхні цінності та свободу.

Значну увагу під час зустрічі було приділено економічній підтримці України в умовах продовження російської блокади українських портів, зокрема пошуку нових рішень у сферах інфраструктури, логістики та митного контролю.

Сторони високо оцінили активний діалог на рівні профільних міністерств України та Польщі для вирішення питань, пов’язаних з необхідністю вибудовування нових логістичних маршрутів, прискорення процедур з оформлення вантажів та збільшення пропускної здатності на українсько-польському кордоні.

Заступник керівника ОП подякував польській стороні за активне лобіювання питання членства України в ЄС.

Водночас Україна запропонувала Польщі взяти активну участь у відбудові населених пунктів та об’єктів інфраструктури.

Сторони також обговорили графік політичних контактів між лідерами двох держав на найближчу перспективу.

Читайте також: Українська агропродукція швидше потраплятиме до ЄС – Польща спрощує перевірки

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Її війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-