Зеленський: Ембарго на російську нафту - в інтересах усієї Європи

Зеленський: Ембарго на російську нафту - в інтересах усієї Європи

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що запровадження ембарго на російську нафту - в інтересах не лише України, але і всієї Європи, та подякував прибічникам цього рішення.

Про це він заявив у вечірньому відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«Працюємо також і над тим, щоб Європейський Союз все ж таки узгодив шостий пакет санкцій проти росії. Нафтове ембарго має бути його частиною, і це в інтересах не тільки нашої держави, але і всієї Європи. Вдячний тим лідерам континенту, які це усвідомлюють і допомагають з просуванням відповідного рішення» - зазначив Президент.

Читайте також: Боррель: Євросоюз продовжить опрацьовувати нафтове ембарго проти росії

Як повідомлялося, Єврокомісія винесла на розгляд країн-членів пропозицію щодо запровадження шостого пакету санкцій проти росії як країни-агресора. Цей пакет, що передбачав поступову відмову від поставок у ЄС російської нафти, був заблокований через позицію Угорщини, яка заявила про неможливість відмовитися від поставок російської нафти. Водночас надходження від торгівлі енергоресурсами становлять левову частку бюджету російської федерації та дозволяють кремлю продовжувати фінансування «машини війни».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-