«Це надихає»: Кулеба про намір країн ЄС взятися за сьомий пакет санкцій проти рф

«Це надихає»: Кулеба про намір країн ЄС взятися за сьомий пакет санкцій проти рф

Відео
Укрінформ
Низка країн Європейського Союзу оголосили про готовність одразу після прийняття шостого пакету санкцій проти росії почати працювати над сьомим, спрямованим проти експорту рф.

Про це повідомив журналістам міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба за підсумками участі в засіданні Ради ЄС в закордонних справах, передає кореспондент Укрінформу. 

«Я ціную всі країни-члени, які оголосили про готовність почати працювати над сьомим пакетом санкцій у той момент, коли шостий пакет буде прийнято. Це надихає», - сказав глава МЗС.

Він поінформував, що на зустрічі озвучив низку пропозицій, які можуть бути включені до сьомого пакету санкцій. Одну з цих опцій Кулеба описав як «убити експорт росії».

Читайте також: Україна не допускає ухвалення шостого пакету санкцій без нафтового ембарго проти рф - Кулеба

Міністр акцентував, що аналізуючи структуру російської економіки, можна побачити, що доки росія експортуватиме нафту і газ, а також деякі продукти, як-от залізо чи інші матеріали, вона матиме гроші для продовження війни.

«Аби зупинити російську військову машину, нам потрібно позбавити путіна грошей. Це єдине, що його турбує – влада і гроші. Ми заберемо в нього гроші - і в нього залишиться лише влада з порожніми кишенями», - сказав глава української дипломатії.

Читайте також: Нафтове та газове ембарго проти рф слугує «найкращим інтересам Європи» – Кулеба

Як повідомлялося, 16 травня у Брюсселі відбувається засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС за участю міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби. Міністри обговорили шляхи продовження економічної, фінансової, гуманітарної та військової підтримки України, а також питання щодо застосування шостого пакету санкцій проти росії та європейську перспективу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-