Україна не голосувала за переобрання Кремльова президентом IBA – Продивус

Україна не голосувала за переобрання Кремльова президентом IBA – Продивус

Укрінформ
Насправді переобрання Кремльова було фарсом – конкурента росіянина не допустили до виборів.

Голова Федерації боксу України Володимир Продивус розповів, як росіянина Умара Кремльова переобрали на пост президента Міжнародної асоціації боксу (IBA) та пояснив своє ставлення до ситуації у світовому аматорському боксі, передає Укрінформ.

«Моя мета – захист та просування українського боксу та всіх його представників на світовому рівні. Ця мета ніколи не ховалася і ніколи не применшувалася. Так, так і запишіть, що амбіції Володимира Продивуса як українця та президента Федерації боксу України – захист та просування українського боксу у контексті світової історії боксу. Особливо зараз, коли триває війна, і під загрозою опинилися спортивні кар'єри цілого покоління українських боксерів.

Усвідомлюю, що в Україні щодня в результаті російської агресії помирають люди: і військові, і мирні – у тому числі гинуть представники боксерської родини України. Я не живу в окремому світі, де немає болю та переживань за тих, хто помер від рук російських окупантів. Усвідомлюю, розумію, переживаю та проживаю цю війну разом із усім українським народом.

Читайте також: Завдяки кому українські боксери перебувають під впливом росії

Але я хочу вірити, що глобальна перемога України – це сукупність локальних перемог, локального результату всіх українців та українок, хто продовжує діяти, працювати, продовжує бути корисним для країни.

Моя мета – захист та просування українського боксу на світовому рівні. Тому я увійшов до Ради директорів Міжнародної асоціації боксу (IBA).

Ні, я не підтримую дій російських агресорів в Україні. Як це взагалі на думку комусь спадає? Все моє життя – це життя, присвячене українському бізнесу та українському спорту.

Міжнародна асоціація боксу перестала бути приватним російським проектом. Це серйозна авторитетна спортивна організація у світі олімпійського боксу. Так само, як Україна не вийшла зі складу ООН та інших найбільших світових громадських організацій на знак протесту проти дій російських загарбників у нашій країні, боксерська Україна також має продовжувати залишатися в контексті світового боксу.

Читайте також: Представники 17 регіональних федерацій обрали нового президента ФБУ

Умар Кремльов – президент Міжнародної асоціації боксу, обраний представниками багатьох країн світу. Мого голосу, тобто голосу українського боксу, за обрання Умара Кремльова не було. Це позиція Федерації боксу України, публічно озвучена світові: ми не підтримуємо росіян у спортивному світі, доки в Україні триває війна.

Українські ЗМІ облетіли кадри із врученням мені формальної нагороди IBA. Подібні жести визнання заслуг загальноприйняті у всьому світі, вони не несуть якогось особливого навантаження чи зобов'язань. Вручення такої нагороди, нехай навіть формальної, супроводжується такими ж формальними в боксерському світі потисканнями руки, поплескування по плечу – ні про яке «публічне братання» і не йдеться. Зрозумілий приклад: на переговорах щодо миру української сторони з представниками російської сторони учасники потиснули один одному руки.

Дипломати, у тому числі спортивні дипломати, не можуть начхати один одному в обличчя, якщо вони хочуть вести переговори, а не демонструвати особисту емоційну ворожість. Чудово розумію, що набагато ефектніше виглядала б бійка, але що дала б така бійка та демонстративне хамство з мого боку українському боксу та його представникам? Україна б виграла від цього?

Наголошую. Я ніколи не підтримаю росіян, які вбивають український народ. Не треба на цьому спекулювати.

Читайте також: Україна досі не підписала звернення проти Федерації боксу росії

Я не голосував за Умара Кремльова у голосуванні на пост президента IBA. Але якщо решта світової спільноти видала йому кредит довіри, працюватиму в тих умовах, що є.

Моя мета – захист та просування українського боксу на світовому рівні. Якщо я матиму можливість бути ефективним для України в іншій якості, завжди готовий розглянути, проаналізувати та реалізувати.

Дякую тим, хто розуміє мене та мою позицію. Все буде Україна», - написав Продивус.

Росіянина Умара Кремльова переобрали на пост президента IBA без голосування. Кремльов був єдиним кандидатом на виборах, кандидатуру нідерландця Бориса ван дер Ферста зняли через порушення статуту Міжнародної асоціації боксу (IBA). Кремльова переобрали без голосування.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 82-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-