У Берліні відбудеться театралізоване читання про війну та політв’язнів «Україна, 5-та ранку»

У Берліні відбудеться театралізоване читання про війну та політв’язнів «Україна, 5-та ранку»

Укрінформ
У Берліні 23 травня відбудеться театралізоване читання про війну та політв’язнів «Україна, 5-та ранку», основою текстів якого стане документальна п’єса «Крим, 5-та ранку» українських драматургинь Наталі Ворожбит та Анастасії Косодій.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у ФРН.

Уривки з п’єси, прем'єра якої відбулася у листопаді 2021 року в Києві, ілюструють ситуацію з правами людини та з переслідуваннями, особливо стосовно кримськотатарського населення в Криму за російського окупаційного режиму.

Також читання доповнені сучасними дописами з військового щоденника українського театрального драматурга Павла Ар'є.

«Після заходу відбудеться тематична панельна дискусія за участю президентки Фонду імені Гайнріха Бьолля Елен Убершер, заступника генерального директора Українського інституту Аліма Алієва, голови правління Центру прав людини Zmina Тетяни Печончик, старшої експертки зі Східної Європи Фонду Бертельсманна Міріам Космель та директора Фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні Йоганнеса Восвінкеля», – йдеться в повідомленні.

Читання та обговорення можна буде переглянути онлайн на YouTube-каналі Фонду імені Гайнріха Бьолля: німецькою та англійською.

Подробиці доступні за посиланням.

Нагадаємо, у Кельні (Німеччина) у Schauspiel Köln відбулася прем'єра вистави «Про війну», що була створена на основі розповідей українських драматургів про пережиті ними перші дні після 24 лютого 2022 року.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.  Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-