Київ повернув плату за проїзд у транспорті – як можна розрахуватись

Київ повернув плату за проїзд у транспорті – як можна розрахуватись

Укрінформ
Повернення плати за проїзд у Києві зумовлено необхідністю відновлювати повноцінну роботу громадського транспорту через збільшення кількості містян.

Як передає Укрінформ, про це заявив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, повідомляє КМДА.

Поворозник нагадав, що у Києві відсьогодні відновлено оплату проїзду у метро та наземному комунальному транспорті.

“Таке рішення місто прийняло у зв’язку з тим, що у столицю повертаються містяни, тому потрібно відновлювати повноцінну роботу громадського транспорту. А для цього потрібно закуповувати пальне, запчастини для ремонту, сплачувати за електроенергію та платити заробітну плату працівникам транспортних підприємств. Усе це чималі кошти, яких у бюджеті немає через відсутність надходжень”, – пояснив перший заступник голови КМДА.

Читайте також: У Києві проводять розмінування в районі Виноградаря та на Вишгородському напрямку

Оплатити поїзд пасажири можуть транспортними картками, через платіжні додатки і мобільний додаток “Київ цифровий”. Вартість однієї поїздки - 8 грн. Метрополітен для перевезень пасажирів працює з 6:00 до 22:00.

Рух поїздів у метро здійснюється на червоній лінії від станції “Академмістечко” до “Лісової”, на синій - від “Героїв Дніпра” до “Теремків”, на зеленій - від “Сирця” до “Червоного хутора”.

Читайте також: У Києві перейменували Арку дружби народів

У метро працюють пересадочні вузли: “Золоті ворота” - "Театральна”, “Площа Льва Толстого” - ”Палац спорту”. Без зупинки поїзди слідують повз станції “Майдан Незалежності”, “Хрещатик”, “Дніпро”, “Гідропарк”. Відновила роботу станція метро “Кловська”.

Інтервал руху поїздів скорочено. На всіх лініях інтервал становить 5-7 хвилин у години пік, 10-15 хвилин -- в інший час.

Підземні станції продовжують цілодобово приймати людей як укриття. У разі повітряної тривоги рух на відкритих ділянках призупиняється.

Читайте також: У Києві розробили план оборони на випадок повторного наступу

У столиці подовжено роботу наземного громадського транспорту – відсьогодні він працює з 6:00 до 22:30.

Київпастранс здійснює перевезення на 63 автобусних маршрутах 141 автобусом, 17 трамвайних маршрутах 74 трамваями і 27 тролейбусних маршрутах загальною кількістю 93 тролейбуси.

Вартість проїзду також не змінено. Інтервал руху наземного транспорту скорочено до 10-12 хвилин.

Читайте також: Роботу в Києві поновили вже 38 посольств - МЗС

Перелік актуальних маршрутів доступний за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну проїзд у громадському транспорті був безкоштовним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-