У Барселоні провели акцію у вишиванках з вимогою врятувати захисників Маріуполя

У Барселоні провели акцію у вишиванках з вимогою врятувати захисників Маріуполя

Фото
Укрінформ
Кілька сотень українців взяли участь в акції «Вишиванка – культурний щит українців», що відбулася у Барселоні (Іспанія) 15 травня.

Про це Укрінформу повідомив один з учасників заходів, який полишив Україну через воєнну агресію рф.

Учасники ходи пройшли у вишиванках з прапорами України вулицями міста від площі Каталонії до Тріумфальної арки, вигукуючи гасла «Слава Україні – героям слава», «Україна понад усе – смерть ворогам», «Слава ЗСУ» тощо. Цього разу акцент було зроблено на порятунку мешканців і захисників Маріуполя.

У Барселоні провели акцію «Вишиванка – культурний щит українців»

Гасла лунали також іспанською та англійською мовами. Співали пісню «Стефанія», з якою український гурт Kalush переміг на Євробаченні. Місцеві вітали колону оплесками.

Нагадаємо, раніше у травні у Барселоні українці та громадяни інших країн провели низку акцій на підтримку України та проти війни росії: «Парад жахів» і «Перемогли нацизм – переможемо рашизм».

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну.  Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Ігор Євпак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-