У Києві проводять розмінування в районі Виноградаря та на Вишгородському напрямку

У Києві проводять розмінування в районі Виноградаря та на Вишгородському напрямку

Укрінформ
У Києві піротехнічні підрозділи ДСНС продовжують роботи з розмінування в районі Виноградаря та на Вишгородському напрямку, зокрема, в лісових масивах.

Як передає Укрінформ, про це на Офіційному порталі Києва повідомив голова столичної військової адміністрації Микола Жирнов.

“Мінна небезпека зберігається на околицях Києва там, де велися бойові дії. Завершується робота на Житомирському та Броварському напрямках. Продовжуються роботи з розмінування в районі Виноградар та на Вишгородському напрямку, особливо в лісових масивах. На даній місцевості сапери вилучають мінно-вибухові загородження противника та вибухонебезпечні предмети. Також тривають роботи по обстеженню території на вибухонебезпечні предмети у Пущі-Водиці. КП “Київпастранс” після обстеження пошкоджених ділянок саперами розпочало роботи з відновлення колій. Фахівці мають встановити 250 рейок та близько 600 шпал”, - розповів голова КМВА.

Читайте також: Після вторгнення рф обсяги розмінування в Україні зросли майже вдесятеро - ДСНС

Жирнов запевнив, що ситуація у місті залишається контрольованою. "Столиця продовжує жити в режимі воєнного стану. Служби критичної інфраструктури столиці цілодобово працюють в посиленому режимі. Містянам надаються усі комунальні послуги. Цими днями командуванням сил оборони Києва було прийнято рішення про зменшення тривалості комендантської години. Відтепер вона триватиме з 23:00 до 5:00”, - нагадав він.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення столичні підрозділи ДСНС оперативно реагували на 215 подій, в ході яких було виявлено, вилучено та знищено 985 вибухонебезпечних предметів. Обстежено та очищено територію площею 21,47 га.

Читайте також: Розмінування України може тривати 5-10 років – ДСНС

Однак рятувальники застерігають, що навіть, на обстеженій саперами території можуть виявлятися вибухонебезпечні предмети. Працюючи на присадибних ділянках, слід чітко дотримуватися інструкцій щодо дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні ДСНС щодня вилучають від 2 тис. до 5 тис. вибухонебезпечних предметів.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-