На міжнародному фестивалі в Анкарі представили виставку світлин про наслідки війни рф проти України

На міжнародному фестивалі в Анкарі представили виставку світлин про наслідки війни рф проти України

Укрінформ
На міжнародному фестивалі в університеті «Ходжатепе» в Анкарі представили фотовиставку світлин з Бучі, Ірпеня, Чернігова та Харкова, яка демонструє наслідки війни рф проти України.

Про це Укрінформ розповіла очільниця Української спілки в Анкарі Юлія Білецька.

«Цього року, окрім традиційних українських сувенірів, подарункової продукції, книг на українському стенді ми розповідали про ситуацію в Україні, про наслідки широкомасштабної воєнної агресії рф проти нашої Батьківщини. На українському стенді була представлена фотовиставка, яка демонструє наслідки дій російських військ в Україні. Це світлини з Бучі, Ірпеня, Чернігова та Харкова», - розповіла Юлія Білецька.

У самодільній частині фестивалю виступили колективи, що діють при Українській спілці в Анкарі. Хор «Роксолана» виконав гімн Українських січових стрільців «Ой, у лузі червона калина» та Пісню про Україну, два танцювальні номери представив колектив «Квіти України».

«Студенти університету та гості фестивалю виявили велику увагу до українського стенду, висловлювали свою підтримку Україні та солідарність з українським народом. Відвідувачі цілеспрямовано шукали на фестивалі український стенд, аби запитати про ситуацію в Україні та запропонувати свою допомогу в гуманітарних питаннях», - поділилася очільниця Української спілки в Анкарі.

На українському стенді відвідувачів також інформували про збір гуманітарної допомоги, зокрема для потреб вимушених переселенців.

Міжнародний весняний фестиваль в університеті «Ходжатепе» в Анкарі збирає студентів, посольства, діаспорянські організації з різних країн, представники яких навчаються у цьому навчальному закладі. Цьогоріч він проводився вперше після дворічної перерви, причиною якої стала пандемія.

Український стенд було створено Українською спілкою в Анкарі та Посольством України в Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-