Збірна перед Шотландією: склад і спаринги

Збірна перед Шотландією: склад і спаринги

Оновлено
Укрінформ
Національна команда планує зіграти в травні чотири контрольні матчі.

Збірна України 1 травня розпочала збір перед червневими матчами відбору ЧС-2022 і поєдинками Ліги націй. Укрінформ зібрав усе, що відомо про наш склад і спаринги перед офіційними матчами.

Читайте також: Матч Шотландія – Україна зіграють 1 червня

Склад

Головний тренер збірної України Олександр Петраков оголосив імена 25 гравців українських клубів, які розпочнуть збір у складі національної команди 1 травня у Словенії.

Список викликаних гравців з українських клубів:

Воротарі: Георгій Бущан («Динамо»), Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва – «Шахтар»), Дмитро Різник («Ворскла»).

Захисники: Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі – «Динамо»), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (усі – «Шахтар).

Півзахисники: Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва – «Шахтар»), Сергій Сидорчук,  Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський (усі – «Динамо»), Сергій Булеца («Зоря»), Олександр Піхальонок, Олексій Гуцуляк (обидва – «Дніпро-1»).

Нападники: Артем Довбик («Дніпро-1»), Денис Гармаш, Артем Бєсєдін (обидва – «Динамо»).

До матчів українці готуватимуться у Словенії. Президент УЄФА Александер Чеферін запропонував свою рідну країну як базу для нашої команди. Збір у тренувальному центрі Асоціації футболу Словенії за 40 км від Любляни розпочався 1 травня.

«Чеферін нам дуже допоміг у ці важкі часи. База там нова, і поля поруч. Від аеропорту – 10 км. Усі умови – тільки готуйся до матчів», – розповів Петраков в інтерв’ю сайту УАФ.

2 травня на місце збору приїдуть гравці «Шахтаря», які напередодні зіграють благодійний матч з «Хайдуком» у сусідній Хорватії. Абсолютно зайвий і особливо недоречний під час війни конфлікт між «Динамо» та УАФ закінчився тим, щоб футболісти киян приєднаються до збірної після зустрічі з «Базелем», яка пройде 4 травня.

Збірна готуватиметься у Словенії 28 днів – якраз до вильоту в Глазго на гру з Шотландією.

Читайте також: Збірна України розпочинає у Словенії підготовку до червневих матчів

Щодо травмованих, то Віктор Циганков пропускав дві зустрічі «Динамо» через ушкодження, але журналіст Ігор Циганик повідомив, що футболіст встигне відновитися до матчів збірної. Через травми не поїдуть на збір захисники киян Бурда і Тимчик. А для Мудрика та Гуцуляка цей виклик став дебютним у першій команді країні.

Наші легіонери приєднаються до збірної після 17 травня, коли завершаться їхні чемпіонати. Найпізніше до команди може приїхати Олександр Зінченко, якщо його «Манчестер Сіті» вийде у фінал Ліги чемпіонів (пройде 28 травня).

Гарні новини – півзахисник «Аталанти» Руслан Малиновський відновився від травми і навіть зіграв 12 хвилин у матчі з «Торіно». Тепер головне, щоб усі наші легіонери приїхали у збірну здоровими.

Читайте також: Весь травень збірна має тренуватися – Маркевич

Спаринги

Збірна України зіграє контрольний матч проти «Боруссії» (Мьонхенгладбах) 11 травня на її стадіоні. Українські вболівальники зможуть відвідати цей матч безкоштовно.

А 6-8 травня національна команда може зіграти ще один спаринг або провести двосторонку. УАФ поки не опублікувала офіційної інформації про інших суперників.

«Просив, щоб запропонували збірній Англії. Але Гарет Саутгейт збирає команду 30 травня. Ми не встигаємо вкластися в терміни, тож матчу не буде. Я попросив звернутися до Північної Ірландії. У них раніше завершується чемпіонат. Шукаємо варіанти, щоб зіграти 26 травня. Саме зберуться всі наші легіонери з Англії, Італії, Бельгії», – говорив Петраков в інтерв’ю УАФ 22 квітня.

Прес-конференцію Петракова проведуть вже у Словенії, коли на збір приїдуть гравці «Динамо» і «Шахтаря».

Телеканал «Футбол» покаже всі товариські матчі збірної. Військові та громадяни України, яким недоступний сигнал українських телеканалів, зможуть дивитись спаринги на ресурсах УАФ. У цих зустрічах збірна гратиме у спеціальних футболках.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-